Tony Briffa

Tony Briffa

Tony Briffa er født i 1959 på Malta. Her studerede han keramik i slutningen af halvfjerdserne og fik udmærkelsesdiplom fra Tarġa Gap-skolen for kunsthåndværk.

Efter næsten ti års ansættelse i den keramiske industri blev han leder af det keramiske værksted på Tarġa Gap-skolen for kunsthåndværk. 

Siden begyndelsen af firserne har Tony Briffa udstillet på et betydeligt antal censurerede udstillinger og har fået stor opmærksomhed fra både kunstkritikere og -samlere. 

Samtidig har han arbejdet intenst med teater både som skuespiller og designer. Han har designet kulisser, kostumer og rekvisitter til store opsætninger af så forskellige dramatikere som Aristophanes, Molière, Neil Simon og Peter Shaffer.

I 1995 fik han tildelt Commonwealth Foundation Fellowship in Art and Crafts, hvilket førte til et job som gæstelærer ved Center for the Arts på University of Tasmania i Hobart. Mens han var i Australien, deltog han i det internationale keramiske symposium Clay Scupt i Gulgong.

Tony Briffa blev tildelt Pollock-Krasner Foundation prisen i 2015 og Malta Arts Council prisen i 2016 og 2018 for sine keramiske skulpturer.

Tony Briffa flyttede til Danmark i 2002, hvor han nu bor og arbejder på Tåsinge, hvor han har værksted sammen med sin hustru, keramikeren og multikunstneren Jette Sissi Briffa. 

 
 
TonyBriffa foto-300x200

Galleri