Dolors Rusiñol Masramon

Dolors Rusiñol Masramon

Den spanske kunstner Dolors Rusiñol Masramon er født og opvokset i Vic i Catalonien. Hun fik sin bachelorgrad i kunst på fakultetet for billedkunst på universitetet i Barcelona i 1984. Hun bor og arbejder i dag i Olot, hvor hun underviser på Skolen for Kunst og Design.

 

Kunstneren er en iagttager, der ser verden med en vis afstand; men hos Rusiñol Masramon er der tale om en næsten surrealistisk og ofte ironisk distance med et urbant islæt. Rusiñol Masramon konstruerer flygtige øjeblikke i en kombination af spænding og ro i et ofte meget enkelt billedsprog. Hun fusionerer liv og kunst, der synes at svæve i rummet og bringer hendes værker tæt på poesiens univers. Rusiñol Masramon reflekterer over tid og eksistens og giver sine værker en æstetisk patina, der tager beskueren med på en metaforisk rejse ind i maleriet.

 

Rusiñol Masramon har i løbet af sin lange karriere haft adskillige udstillinger både i Spanien og i udlandet, f.eks.”Espace 446” i Osaka, Japan i 2015. Desuden har hun modtaget en række priser og udmærkelser. I Danmark er Rusiñol Masramon repræsenteret i Gallerie Rasmus.