Narcís Gironell

Narcís Gironell

.Med en stærk grafisk åre og en god koloristisk forståelse er Narcis Gironells billeder en vellykket fusion mellem japansk manga og amerikansk popkunst. Narcis skildrer smukke kvinder, der alle med et direkte kontaktsøgende blik er tidstypiske billeder af den moderne og selvstændige kvinde af i dag.

Tilsat virkningsfulde billedbeskæringer og en let stemning stiger humørbarometret automatisk et par grader i mødet med catalanerens billedunivers.

 

 

narcis-gironell

Narcis Gironell har desuden arbejdet med dekoration af Arne Jacobsens 7’er stol i forbindelse med en udsmykningsopgave på Odense Universitetshospital. Her havde Narcis Gironell benyttet fem forskellige H.C. Andersen motiver til stolene, ligesom han før har brugt H.C. Andersen i sin kunst. Narcis Gironell har studeret ved ”Escola Superior de Art I Disseny de Barcelona”, og ”Eina Escola de Art I Disseny de Barcelona”. Han har arbejdet med bl.a. maleri, skulptur, fotografi og installation. Inspirationen fra popmusik, reklamer, film, storbyens kultur, japansk æstetik mv. er tydelig i hans arbejder. Narcis Gironells værker fremstår oftest med et muntret og lyst udtryk, men har dog også et ironisk lag. Det er den åbenlyse kliche med løfter om perfektion og sundhed i vores visuelle samtidskultur. Det ses bl.a. ved de forførende slanke kvinder repræsenteret i hans arbejder. Kvinder i et univers, hvor fritid og velvære synes, at være de højeste menneskelige prioriteter.


Billedkunst og litteratur smelter sammen i nyt projekt

Sammen med sin fætter forfatteren og journalisten Martí Gironell har Narcís Gironell udgivet en eventyrbog på engelsk med titlen ”Once upon a time … Stories from Taletown”. Martí har skrevet teksten, og Nacís har leveret illustrationerne. Bogen indeholder billeder af udvalgte værker og 10 fortællinger, der handler om karaktererne i værkerne.


Ny idé at mikse litteratur og malerkunst

De to fætre har gennem mange år drømt om at arbejde sammen, og da Narcís fik idéen til eventyrbogen, var ingen af dem i tvivl om, at her var projektet. De er stolte af projektet, som er en stor succes de steder, det bliver præsenteret.


Oprindeligt blev bogen udgivet på catalansk, men da Narcís fortalte Gallerie Rasmus om projektet, kom der en ny idé på bordet: At udgive en bog på engelsk og præsentere den på en udstilling i Odense under H.C. Andersen Festivals. Som sagt så gjort.


Bogen ”Once upon a time. …” koster 150 kr. Hvis du vil have et nummereret artprint med, er prisen 950 kr.