Mònica Castanys

Mònica Castanys

Mònica Castanys (f. 1973) er en spansk maler med base i Barcelona, uddannet på La Llotja akademiet for kunst og design 1989-1994. I 1990 assisterede hun et kursus på Lorenzo di Medici-skolen i Firenze, Italien.

Hendes malerier er spontane og farverige. Med hendes udtryksfulde penselstrøg har hun en næsten magiske evne til at fange hverdagens maleriske øjeblikke. 

Hun starter altid med at observere, går ud i byen eller på stranden, forsøger at fange en atmosfære. I første omgang tager hun fotos og laver skitser. Derefter går turen hjem i atelieret, hvor hun vælger de motiver ud, som hun vil arbejde videre med i sine malerier. Her er hun mest optaget af lyset, en figurs positur eller en bestemt komposition. Mens hun maler, lytter hun altid til musik.

Som kunstner er Mònica Castanys en voyeur, der diskret observerer på en måde, så hun kan portrættere sine tilfældige modeller. Sandsynligvis opdager de aldrig, at de agerer i et af hendes værker.

Mònica Castanys har modtaget flere spanske priser for unge kunstnere og hendes malerier har været udstillet på adskillige separat- og gruppeudstillinger i Spanien og i udlandet.

Portræt

Galleri