Lene Frederiksen

Lene Frederiksen

“Som ung startede Lene med at udforske papirets mange muligheder, og det kom til udtryk i fine papirklip, men snart blev det reliefbilleder bygget op af håndgjort papir, som blev hendes særkende. På skrotpladser, gader og stræder fandt hun kasserede ting, som andre havde smidt væk, og disse elementer i mærkelige faconer og materialer kom til at indgå i billederne, som blev forsynet med tunge zinkrammer. Beskueren kom på arbejde, for på de raderede glas- og aluminiumsplader skrev Lene masser af ord og tekster om hverdagens tanker og oplevelser. At man så ikke altid kunne læse skriften, gjorde ikke så meget. Nysgerrigheden blev vakt, og man kunne gå på opdagelse.

 

Men også maleriets mange muligheder skulle afprøves, og det er blevet til store farvestrålende billeder inspireret af naturens mange farvefacetter og fantastiske landskaber oplevet på rejser til eksotiske lande.

 

Det bliver spændende at følge den nye udvikling hos en kunstner, som formår at forny sig med stor kreativitet, fantasifuldhed og blik for detaljen.”

 

Grethe Hagensen

lene-frederiksen

Galleri