Lea Mi Engholm

Lea Mi Engholm

Lea Mi Engholm (f. 1977) bor og arbejder på Fyn. Hun er uddannet på Designskolen i Kolding. Lea Mi Engholm arbejder i sin keramik med en tilsyneladende helt enkelt teknik, hvor det bløde ler bliver rullet og snoet som en direkte følge af hændernes bevægelse. Ved at gentage processen opstår der en slags garnøglestrukturer, hvor leret snor sig om sig selv, og værkerne får derved karakter af komplekse “gordiske knuder”. Hun udforsker lerets udtryksformer og lade materialet styre hende hen til det endelige resultat. Ofte bruger hun slet ikke glasur. Hvis hun gør det, er glasuren ikke bare ligger oven på leret; men hun lader form og glasur spille sammen og danne et helhedsudtryk.

Lea Mi Engholm fortæller om sit arbejde med leret som sit foretrukne materiale: Jeg forsøger at have en nysgerrig og undersøgende arbejdsproces, hvor jeg afsøger lerets iboende natur. Jeg er optaget af den fortælling, som opstår gennem bearbejdningen, og tager gerne afsæt i materialet på en måde, hvor lerets umiddelbare egenskaber dyrkes og forfines.

 

Lea Mi Engholm modtog i 2020 et arbejdslegat af Statens Kunstfond og blev i 2021 præmieret for udstillingen Infrastructure.

Lea_Mi_Engholm_fotoDorte_Krogh_09

Galleri