Kristian Vodder Svensson

Kristian Vodder Svensson

Kristian Vodder Svensson, om at finde sin plads og at kunne gøre en forskel.

Bylandskaber med referencer til streetart, skaterlivsstil, noget identitetssøgende og det fortællende maleri generelt er nogle af de ord, der melder sig i mødet med Kristians akrylbilleder.

Med en iboende rodløshed og heraf følgende rejser til de fleste verdensdele samt en livsførelse der dækker spektret fra gaden til overdådige hotelværelser er Vodder Svenssons billeder en slags errindningscollager over alle de konglomerate oplevelser kunstneren har suget til sig indtil nu.

Store lidt skæve grålige arkitektoniske bygninger udgør den overordnede billedkonstruktion med dets stringente linier.

Som et mere opblødt element danser farver og figurer henover byrummet måske i form af en ballon, en snor eller et andet poetisk og organisk indslag. Som vil kunstneren give os en ide om, at vi selv kan gøre en forskel, at det er op til det enkelte menneske at finde sit ståsted og gøre det sted til et rart sted at være. Set i det perspektiv har elementer som grafittien og skaterelementerne en positiv funktion. De forstyrrer nemlig det stringente og er en modpol til byrummets kølighed.

I en tid hvor, hvor det er lettere at tage til Koala Lumpur end Skanderborg og hvor vi konstant bombarderes med informationer fra diverse medier og meningsdannere, har maleren Kristian Vodder Svensson et eksistentialistisk bud på hvad det hele handler om. Det er at finde sin plads og kunne gøre en forskel.

kristian-vodder-svensson

Galleri