Jette Sissi Briffa

Jette Sissi Briffa

Jette Sissi Briffa er egentlig uddannet kok og har bl.a. arbejdet på den en gang så kendte restaurant ”Under Lindetræet” i Odense. Men kokkeerhvervet var for hårdt; så i 1990 startede hun på Seminariet for Hverdagskunst i Kerteminde med stoftryk og batik som sit hovedfag og keramikken som bifag.

Men så snart Jette fik leret i hånden, måtte hun overgive sig. Siden har hun ikke rørt tekstilerne, for leret, dets historie og dets muligheder klæber bogstaveligt talt klæbet til hendes hænder.

Jette Sissi Briffa er et legebarn, et omvandrende eksperimentarium, der aldrig stopper med at undersøge, udforske, afprøve og som lader et »det kan ikke lade sig gøre« være en opfordring fremfor en stopklods.

– Jeg burde nok have uddannet mig til designer, for jeg får konstant nye ideer, som jeg har lyst til at afprøve. Mine kunstværker opstår fra ideer og inspiration fra mine 10 år i Australien, Grønland og Malta. Jeg elsker fortællinger uden ord, siger Jette Sissi Briffa.

I dag bor og arbejder Jette Sissi Briffa på Tåsinge, hvor hun har værksted sammen med sin mand keramikeren Tony Briffa.

 
Jette-Sissi-Briffa