Francisco Sepulveda

Francisco Sepulveda

Francisco Sepulveda er født i 1977 i Chile og bor og arbejder nu i Frankrig. Han er uddannet på kunstakademiet i Santiago, hvor han har studeret maleri, tegning og grafik. Derefter arbejdede han en periode i atelieret hos kunstneren Wilfredo Lam, hvor han havde lejlighed til at studere mesterens teknik.

Francisco Sepulveda er en sprudlende, mystisk og mytisk kunstner Hans figurative værker værk er en sammensmeltning af hans latinamerikanske, indianske og europæiske rødder. Man fornemmer også påvirkninger fra andre kulturer – for eksempel de australske aboriginal pointillistiske “drømmespors”-malerier – som han har set på sine mange rejser rundt om i verden.

Francisco Sepulvedas værker er repræsenteret i private og offentlige samlinger verden over. Disse omfatter især New York Public Library i New York; Royal Belgium Library i Bruxelles; Graphische Samlung der ETH i Zürich; Biblioteca Nacional de España i Madrid, Biblioteca de Catalunya i Barcelona, Bibliothèque Nationale de France i Paris; Musée Jenisch i Vevey, Schweiz; Instituto de Artes Gráfica de Oaxaca, México; Museo Nacional del Grabado i Buenos Aires, Argentina; Centro de Arte Contemporáneo de Córdoba, Argentina samt Musée de l’Estampe et du Dessin Original à Graveline, Frankrig. 

I Potsdam, galerie Sperl

Galleri